Tema Pensionär

PENSIONÄRSKALAS

Ska du fixa kalas snart? Gillar du att skoja med dina kompisar och hitta på tokiga idéer? Om du vill ordna ett annorlunda kalas som nog inte många varit med om ska du satsa på Pensionärskalaset!

Se till att dragspelsmusiken dånar ur högtalarna och ordna en tävling i hambo eller polka. Rösta fram den som dansar bäst. Obs! Extrapoäng till den som dansar med kryckor eller käpp.

Prata som farfarsfar gjorde i början av 1900-talet. Titta på gamla journalfilmer (finns på Youtube) för att hitta de riktigt gamla uttrycken.

Inbjudan och bordsplacering:

Skriv inbjudningskorten med darrig, gammaldags skrivstil på gamla brevpapper. Du kanske kan be någon gammal person att hjälpa dig med tips.

Så här dukar du:

Servera allt på gammaldags, småblommigt porslin. Har du inget hemma är det bara att ge dig ut och loppisfynda.

Så här kan du busa:

Dela ut godispåsar med bara pensionärssnask (marmeladkulor, romerska bågar och bridgeblandning). Vänta tills missnöjet börjar sprida sig innan ni tar fram det riktiga godiset.

Lek:

Avsluta festen med en omgång bingo! Vinnaren får en broderad duk.

 

*****************************

Den här bilden är lånad från arla.se och finns även på  vissa av deras mjölkpaket. Är inte detta helt underbart???? Det som nästan gör det hela ännu mer fantastiskt är att Arla blivit anmälda av Svenska Pensionärsförbundet SPF för diskriminering och förtal.

”I skrivelsen står bland annat: ”Mjölkpaketen med pensionärsparty medverkar till att hos unga tidigt skapa en negativ attityd till äldre. Detta kan senare utvecklas till diskriminering. Arla bör överväga hur man skall återvinna penisonärernas förtroende efter den skada man vållat.””

Hela artikeln kan du läsa här http://www.veteranen.se/index.php/nyheter/4330-foerdomar-mot-aeldre-eller-klackspark

 

Jag tänker minsann börja spåna på ett pensionärsparty! Frågan är om det är sherry som gäller? Det stod det ju (kanske av förklarliga skäl) ingenting om på Arlas sida. Får jaga rätt på nån gammal människa och fråga.

Nån som vill komma?

 

 

 

Annonser